Kinderdagverblijf in Drenthe
voor peuters en kleuters

Zelfstandigheid

Kinderen vinden het leuk om iets zelf te kunnen. Wij vinden het belangrijk voor hun ontwikkeling om deze zelfstandigheid te prikkelen. Dit begint al bij baby’s en wordt, afgestemd op het individuele niveau, door ons gestimuleerd en uitgebreid.

Proberen en ontdekken

Door in onze groepsruimte vrijwel al het materiaal op kindhoogte te plaatsen, kunnen de kinderen zelf iets uitkiezen en pakken. We laten ze zoveel mogelijk vrij in het proberen en ontdekken.

Ontwikkelen

We stimuleren de ontwikkeling door het geven van tips en het bieden van uitdagingen. Zo leert ieder kind zijn of haar persoonlijke kwaliteiten kennen en ontwikkelen. Door te experimenteren bevorderen we de ontwikkeling.

Sociaal gedrag

Bij Kinderopvang Kids&Co hechten we veel waarde aan sociaal gedrag binnen onze groep. Daarom stimuleren we alle kinderen om elkaar te waarderen, te respecteren en rekening te houden met elkaar. Wij leren ze om niet alleen aan zichzelf maar ook aan anderen te denken.

Hoewel we samen spelen belangrijk vinden, zijn de kinderen vrij in deelname aan bepaalde activiteiten. Er moet ruimte zijn om iets alleen te willen doen. Op deze manier leert een kind zijn of haar sociale kwaliteiten kennen en ontwikkelen.

De belangrijkste normen en waarden leert je kind spelenderwijs kennen. Denk bijvoorbeeld aan het waarderen en respecteren van jezelf en anderen, maar ook anderen hun privacy geven, eerlijk zijn en netjes omgaan met spullen.

Emoties

Een kind moet zichzelf kunnen zijn. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om hun gevoelens te uiten. Het kind wordt serieus genomen en geaccepteerd zoals hij of zij is. Ook taal, motorische en creatieve ontwikkeling staan hoog in het vaandel bij Kinderopvang Kids&Co.

Voedingsbeleid

Bij Kinderopvang Kids&Co bieden we de kinderen gezonde voeding aan door de richtlijnen van het voedingscentrum te volgen. Leiding en kinderen eten altijd gezellig samen aan tafel. Wij eten met de kinderen mee om ze zo het goede voorbeeld te kunnen geven.

Als iedereen klaar is met eten gaan we tegelijk van tafel.

Nu is het tijd voor een dutje of een rustig spelletje, op deze manier komen we met zijn allen even tot rust.

Hygiëne

Een goede hygiëne draagt bij aan een veilige speelomgeving. We zijn gevestigd in een splinternieuw pand, gebouwd en ingericht volgens de nieuwste richtlijnen. Bij een ziekte-uitbraak worden extra maatregelen getroffen volgens de richtlijnen van de GGD.

Kids&Co ondergaat een jaarlijkse toetsing aan de hand van de risico-inventarisatie analyse zoals deze geldt voor de kinderopvang.

Veiligheid

Uiteraard voldoet onze locatie aan de (brand)veiligheidsvoorschriften. Het pand is gebouwd en ingericht volgens de nieuwste richtlijnen. Ons team heeft een BHV-opleiding gevolgd die jaarlijks wordt herhaald.

Onze locatie heeft vloerverwarming. Dit is hygiënisch en behaaglijk. En bovenal, de kinderen kunnen zich niet branden aan warme radiatoren of verwarmingsbuizen.

In de slaapkamer is een raam voor de nodige ventilatie, dat alleen door volwassenen geopend kan worden. Ook beschikken we over nieuw meubilair dat voldoet aan alle eisen die hieraan worden gesteld.

Wilt u graag meer informatie ontvangen of een dagje meelopen?

Neem dan gerust contact met ons op:

0592-201245

Neem contact op