Leuke links

Gezond eten voor dreumes en peuter

Vanaf 1 jaar eet je kind met de pot mee: ontbijt, lunch en avondeten. Je mag je kind in principe alles uit de Schijf van Vijf eten wat jij ook eet, maar dan minder.Lees verder.

Lutje Potje/buitenbedje

In Scandinavische landen weten ze het al heel lang: Buiten slapen is gezond! Ook in het noorden van Nederland sliepen kinderen in het begin van de vorige eeuw vaak buiten. Kinderen die buiten slapen maken door het zonlicht meer vitamine D aan. Ook hebben kinderen die buiten slapen minder last van verkoudheid. Dit omdat de luchtkwaliteit buiten beter is dan binnen. Veel kinderen slapen buiten rustiger, dieper en langer. Ook de ‘moeilijke’ slapers! Buiten slapen zorgt in die gevallen voor beter uitgeruste kinderen! Voor veel ouders en kinderdagverblijven een geweldige uitkomst!

IMG_1814
Buiten slapen en natuurbeleving

Buiten slapen is voor baby’s een waardevolle kennismaking met de natuur. De afhankelijkheid van hun zintuigen maakt dat baby’s ruiken, horen, voelen, proeven en zien als de beste! En deze zintuigen worden buiten volop geprikkeld. In een buitenbedje hebben kinderen volop gelegenheid om te kijken naar de wolken, de blaadjes en te luisteren naar de geluiden van buiten. Ook maken ze kennis met veranderende weersomstandigheden: Het licht op hun huidje en de wind over hun wangetjes.